RAUHANTERVEHDYS TEILLE SINNE KOTISEURAKUNTAAN!

Kuukausi on taas vierähtänyt, ja paljon on ehtinyt tapahtua täällä lähetyskentällä, kuten varmaan siellä kotirintamallakin.

Lokakuun lopulla lensimme Unkarissa pidettäville Euroopan lähettipäiville, minne saapui yli 70 henkeä kymmenestä eri maasta. Oli jälleen ilo tavata vanhoja tuttuja ja tutustua myös vähän vieraampiin työtovereihin.

Ennen Unkarin matkaa luonamme vieraili neljä sellaista läheistä ystävää, joita olemme vuosien varrella saaneet tavata Suomessa lukemattomia kertoja, mutta jotka nyt ensimmäistä kertaa tulivatkin käymään meidän luonamme lähetyskentällä. Kyseessä olivat Taunon kaksi veljeä vaimoineen.

Samalla viikolla Turistikirkon naistenkokous pidettiin Manoksella, ja Marja sai julistaa perusevankeliumia myös näille Suomesta vierailleille sukulaisillemme, vaikka jälkikokoukseen saakka vaimot eivät tosin jääneetkään. Kaksi naista muuten antoi elämänsä Herralle tuon evankelioimistilaisuuden rukouspalvelun yhteydessä!

Nyt marraskuussa meillä on ollut harvinaisen paljon vierailijoita: lähinnä aktioryhmiä, mutta myös yksittäisiä puhujavieraita ja lähetystyön vastuuhenkilöitä. Kaikenkaikkiaan heitä on viitisenkymmentä henkeä, kun vielä loppukuustakin tulevat lasketaan mukaan.

Ison Kirjan raamattukouluoppilaita on kaksi ryhmää, jotka ovat täällä kolmen viikon ajan. He auttavat ja palvelevat monin eri tavoin, ja ohjelmassa oli mm. Ma-ro-kon matka.

Myös Lahdesta vieraili yksi nuorten ryhmä, ja kuun lopulla Manokselle saapuu vielä Vapaakirkon Tulisielu-koulutusaktio kolmeksi viikoksi.

Muita henkilöitä, jotka ovat täällä olleet mukana palavereissa, kokouksissa tai seminaareissa, ovat mm. Harri Hakola ja Riku Turunen Fidasta, Jaakko Sopanen Sotkamosta, Roger ja Liisa Finch Keuruulta, eräs lähetysveteraani Kiinasta ja nuorempi lähetti Sudanista. Myös Harri Kröger tulee käväisemään marraskuun viimeisellä viikolla.

Monenlaista kylvötyötä on siis tehty myös apujoukkojen kanssa, niin kaduilla ja kujilla kuin tietysti kokouksissakin, ja Raamatun lupausten mukaan ”Jumala antaa kasvun”, ja ”me saamme ajan tullen niittää, jos emme väsy”!

Lopuksi haluankin muistuttaa ja rohkaista myös Teitä Jumalan Sanan kehotuksella ja lupauksella: ”Olkaa lujat, järkähtämättömät, aina innokkaat Herran työssä, tietäen, että teidän vaivannökönne ei ole turha Herrassa.” (1.Kor.15:58)

Esirukouksista ja yhteistyöstä kiittäen,

-Tauno ja Marja