RAUHANTERVEHDYS TAAS TEILLE SINNE KOTI-SUOMEEN!

Elämä ja työ täällä jatkuu entiseen tapaan. Monenlaista toimintaa riittää Manoksella ja muualla. Tammikuun lopussa tein mielenkiintoisen matkan myös Ma-ro-kon puolelle.

Keskiviikon ja sunnuntain tilaisuudet Manoksella ovat englannin- ja espanjankielisiä. Niissä käy yleensä 10-20 henkeä, monista eri kansallisuuksista. Maanantai-iltana siellä pidetään suomenkielinen lähetys- ja rukouskokous, mihin usein tulee parisenkymmentä ihmistä, joskus enemmänkin.

Manoksen viikko-ohjelmaan kuuluu myös torstaina talkoopäivä, perjantaina juutalaistyön ilta ja lauantaina Fuengirolan torille pystytettävä kirjallisuuspöytä ja kirpputori.

Joka kuukauden ensimmäisenä tiistaina meillä ”manoslaisilla” on yhteinen ehtoolliskokous Turistikirkon väen kanssa, ja kuukauden viimeisenä keskiviikkona olemme vastuussa Pacosin Majakan aamupäivän rukouskokouksessa.

Joskus palvelemme Kotikirkossa muutenkin, kuten esimerkiksi, kun Marja veti viime lauantaina naistenkokousta, ja minä toimin tiistai-iltana tulkkina, kun Cesar-veli teki tänne vierailun Melillasta.

No, nyt sitten vähän kuulumisia sieltä Maro-kosta:

Viiden päivän pituiseksi aiottu matka venyikin lopulta viikon mittaiseksi, kun merenkäynti oli sen verran kova, että laivat eivät kulkeneet yli kahteen päivään.

Tangerissa minulla oli tilaisuus heti ensimmäisenä päivänä tavata kahta paikallista veljeä ja olla illalla mukana kokouksessa, missä meitä oli 18 henkeä. Kokoonnuimme eräässä kodissa, missä meille tarjoili keittoa talon 92-vuotias emäntä!

Erään minulle ennestään tutun veljen kanssa kävimme kolmessa muussakin kaupungissa. Viikon aikana matkustin kuusi kertaa bussilla ja – lyhempiä matkoja – kuusi kertaa taksilla. Fez-nimisessä kaupungissa olimme mukana kansainvälisessä srk:ssa, missä kokoontui noin sata henkeä!

Jonkin verran vein myös ”materiaalia” mukanani, mutta tämän enempää en oikeastaan voi tuosta matkasta kertoa. Muutaman kuvan laitan sieltä liitteeksi, mutta noista kokouksista ja tapaamisista ei oikein voi kuvia ottaa.

Yhteistyöstä ja esirukouksista kiittäen ja Teillekin työn iloa ja siunausta toivottaen,

-Tauno ja Marja