Rauhantervehdys!

MARJA:

Lokakuun lähettikirjettä kirjoitamme yhdessä Espanjasta.

Mennyt kesä Suomessa jää mieliimme tapahtumarikkaana aikana. Saimme vierailla kaikissa lähettävissä seurakunnissamme ja tavata monia ystäviä vuosien takaa. Iloksemme kohtasimme lähettäjiä, jotka kertoivat  muistavansa päivittäin meitä rukouksin.

Haluan vielä kiittää lämpimästi onnitteluista ja huomiosta, jota sain osakseni syntymäpäiväni johdosta.
Pietarsaaressa järjestetty juhla tuli yllätyksenä.

Kiitollisena otin vastaan rohkaisun sanoja. Saimme perheenä kokea lähettäjäseurakunnilta meille osoitettua rakkautta. Yhteinen matkamme on ollut pitkä. Äitinä ajattelen myös sitä, mikä vaikutus tällaisilla perhejuhlilla on lähetyslapsiimme. He ovat jo aikuisia, mutta lapsuuden muistot ovat lähetyskentiltä.

Herra siunatkoon ja palkitkoon kaiken rakkautenne meitä kohtaan.

TAUNO:

Mennyt kesä ja tämä syksy ovat tuoneet melkoisia muutoksia elämäämme. Olen aina asunut Pohjanmaalla – tai ainakin ollut siellä kirjoilla – mutta nyt muutimme Satakuntaan, kun kaksi kolmesta pojastamme asuu Porissa. Vanhin poikammehan asuu perheineen Jyväskylässä.

Tulevan talvikauden tulemme Marjan kanssa elämään enimmäkseen erillämme, kun hän jää Suomeen huolehtimaan kuopuksestamme ja olemaan lähempänä Joensuussa elävää vanhaa, sairaalloista äitiään.

Auto jätettiin Marjalle Suomeen, ja minä kuljen täällä nyt apostolinkyydillä. Toivottavasti otan mallia apostoleista myös työtä ja lähetyshaasteita ajatellen.

Pieni huone matkustajakodissa on nyt kotini, kun vielä etsin edullista vuokra-asuntoa, mitä ei olekaan täältä ihan helppo löytää. Olemme kyllä henkisesti valmistautuneet ja sopeutuneet näihin uusiin elämänkuvioihin, ja asiaa helpottaa tietoisuus siitä, että myös lähettäjäseurakunnissamme ymmärretään tämä muuttunut tilanne. Sitä työtä, mihin Herra on meidät kutsunut, haluamme jatkaa entiseen malliin, olipa asemapaikkamme sitten ulkomailla tai kotimaassa.

Seuraavassa lähettikirjeessämme kerrommekin taas enemmän työstä ja vähemmän tunnelmista.

Esirukouksistanne ja yhteistyöstä edelleen kiittäen,

-Tauno ja Marja