Nouse ylös

Oletko koskaan seurannut juoksukisoja? Jos olet, niin olet varmasti pistänyt merkille, että varsinkin pitkissä matkoissa on vaikeaa arvioida, kuka voittaa. Vaikka tietäisi juoksijoiden edellisten kisojen aikoja, voittajaa ei voi tietää etukäteen, koska jokainen juoksu on erilainen – ja mitä vain voin sattua juoksun aikana.

Yksi pahimmista juoksijoille sattuvista asioista on kaatuminen. Kaatuvien puolesta harmittaa, sillä usein se tarkoittaa sitä, että voittoa ei enää pysty saavuttamaan, koska on menettänyt niin paljon aikaa. Historia tuntee kuitenkin kisoja, joissa kaatumisesta huolimatta juoksija on voittanut kisan. Se on ihme!

Paavali vertaa uskovan elämää juoksukilpailuun ja uskovia juoksukilpailijoihin: “Ettekö tiedä, että ne, jotka juoksevat kilparadalla, tosin kaikki juoksevat, mutta vain yksi saa voittopalkinnon? Juoskaa tekin niin, että saavutatte sen.    Jokainen kilpailija noudattaa kaikessa itsehillintää, nuo saadakseen katoavan seppeleen mutta me katoamattoman.” (1. Korinttolaiskirje 9:24-25)

Olemme siis juoksukisassa koko elämämme ajan ja juoksemme voittopalkinto mielessämme. Pidämme katseemme Jeesuksessa ja juoksemme, koska tahdomme saavuttaa voittopalkinnon: iankaikkisen elämän. Samalla tavalla kuin juoksukilpailussa, mekin voimme joskus kaatua. Se voi saada meidät miettimään, että voitto on menetetty ja mieleen voi nousta luovutus. Silloin voimme kuitenkin kuulla kanssakilpailijoidemme rohkaisevat sanat korvissamme ja nousta ylös jatkamaan juoksua, koska voittoa ei ole vielä menetetty. Vielä on kisaa jäljellä.

Jos olet tällä hetkellä rähmällään maassa, eli olet kompastunut ja kaatunut, tahdon olla sinulle rohkaiseva kanssakilpailija ja sanoa: Nouse ylös, koska “Hän (Jeesus) on meidän syntiemme sovitus, eikä vain meidän vaan myös koko maailman.” (1. Johanneksen kirje 2:2)

Jos taas juoksu tuntuu raskaalta: “Rakkaani, älkää oudoksuko sitä tulenpoltetta, jossa olette ja jossa teitä nyt koetellaan, ikään kuin teille tapahtuisi jotakin outoa. Päinvastoin iloitkaa sitä mukaa kuin olette osallisia Kristuksen kärsimyksistä, jotta saisitte iloita ja riemuita myös hänen kirkkautensa ilmestyessä.” (1. Pietarin kirje 4:12-13)

Jos koet kiusauksia, muista, että: “Teitä ei ole kohdannut muu kuin inhimillinen kiusaus. Jumala on uskollinen. Hän ei salli teitä kiusattavan enempää kuin kestätte, vaan salliessaan kiusauksen hän valmistaa myös pääsyn siitä, niin että voitte sen kestää.” (1. Korinttolaiskirje 10:13)

Kun pääsemme voittajina perille – kuka aiemmin, kuka myöhemmin – voimme kiittää Jeesusta aivan kaikesta. Nimittäin se, että olemme maalissa voittajina, kaikista juoksun aikana koetuista kaatumisista ja vaikeuksista huolimatta, on ihme!

Discover more from Pietarsaaren Saalem

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading