Kuinka puhut?

 

Oletko koskaan huomannut kuinka jonkun ihmisen sanat vaikuttavat sinuun? Joku saattaa sanoa jotain loukkaavaa mikä saa mielen surulliseksi vielä seuraavanakin päivänä, tai vastakohtaisesti joku toinen saattaa sanoa jotain rohkaisevaa mikä antaa sinulle kaipaamaasi itseluottamusta useammaksikin päiväksi.

Raamattu sanookin puhumisesta muun muassa: ”Sanoistasi sinut julistetaan vanhurskaaksi ja sanoistasi sinut tuomitaan syylliseksija ”Kuolema ja elämä ovat kielen vallassaMatteus 12:37, Sananlaskut 18:21. Noista Raamatunkohdista voidaan todeta että sanoilla on todella suuri merkitys.

Loppujenlopuksi se, kuinka me puhumme, rohkaisemmeko vai lannistammeko sanoillamme, on seurausta siitä mille annamme aikaamme tai kuten Matteuksen evankeliumista alta saamme lukea, mitä meillä on varastossa.

Matteus 12:35: Hyvä ihminen tuo hyvyytensä varastosta esiin hyvää, ja paha ihminen tuo pahuutensa varastosta esiin pahaa. Juuri ennen tuota lausetta jakeessa 34 Jeesus sanoo: Sydämen kyllyydestä suu puhuu. Eli se, mitä varastoimme tai mitä meidän sydän on täynnä, se kuuluu myös meidän puheestamme. Pidetäänhän huoli että meidän varastomme olisivat täynnä Jumalan hyvyyttä, niin myös kieli ja sanat seuraavat perässä.

Se, millä täytämme sydämemme, on pitkälti kiinni siitä mille annamme aikaamme. Mistä ja mitä varastoimme itseemme ja onko se todella sitä mitä Jumala haluaa meihin?

Etenkin nyt korona-aikana kun monet ovat todella paljon kotona, harrastukset ovat tauolla, vapaa-ajan vietto on rajoitettua ja joillakin on lomautus töistä ja niin edelleen, niin varmasti joku on huomannut että jos ennen ei meinannut löytyä aikaa vaikkapa Raamatun lukemiselle tai rukoukselle niin paljon kun olisi halunnut, niin ehkäpä nyt löytyy kun muita menoja ei ole niin paljoa? Ehkä joku miettii että miten nyt saisin ajan kulumaan? Ajanviettoon löytyy jos monenmoista vaihtoehtoa tässäkin tilanteessa. Löytyy telkkari, erilaiset elokuva, -ja suoratoistopalvelut, pelit.. tätä listaa voisi jatkaa vaikka kuinka. Mutta mitä nuo tuovat meidän varastoomme, onko se sitä hyvää mitä Jumala tahtoo siellä olevan?

Erityisen tärkeää tässä koronan rajoittamassa ajassa on olla perillä siitä mihin käyttää aikaansa ja millä täyttää sydämensä. On todella helppo valita joka ilta jokin elokuva tai jotain muuta vastaavaa, nyt kun ”Jotenkin se aika pitää saada kulumaan, ei oo muutakaan tekemistä”. En sano että elokuvat itsessään olisi huono juttu. Mutta jos täytämme sydämemme jollain muulla kuin Jumalan hyvyydellä, se on.

Myöskin tähän aikaan liittyen tuli mieleen että ihmisillä on varmasti tarve kuulla hyviä sanoja ja rohkaisevaa puhetta. Pelkoa ja lannistamista kylvetään jo aivan liikaa joka puolella. Maailmassa ei koskaan ole tarpeeksi Jumalan mielen mukaisia rohkaisun ja elämän sanoja. Tänään niitä tarvitaan varmasti enemmän kuin normaalisti.

Hyvä ihminen tuo hyvyytensä varastosta esiin hyvää. Sydämen kyllyydestä suu puhuu. Suokoon taivaan Isä meidän sydämemme olla täynnä hänen hyvyyttään.

Discover more from Pietarsaaren Saalem

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading